Πρόσφατα Άρθρα Διαβάστε τις τελευταίες αναρτήσεις μας

Επιστολή ΠΟΑΣΥ για Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί οδοιπορικών εξόδων στελεχών ΕΔ-ΣΑ


Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 503/1/5

Προς:
1) Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ
2) Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
3) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
4) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Θέμα: «Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί οδοιπορικών εξόδων»

Κύριοι Υπουργοί, Με τη ψήφιση του ν.4336/2015 τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις που αφορούν τις δαπάνες των μετακινούμενων δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών εντός και εκτός της Επικράτειας.

Περαιτέρω, προσδιορίστηκε ότι, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των συναρμόδιων Υπουργών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα μηνών από την έναρξη ισχύος του ως άνω νόμου, ήτοι μέχρι την 30/09/2016, θα καθοριστούν το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, εξακολουθεί να ισχύει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των μετακινήσεων των ανωτέρω στελεχών. Στην περίπτωση μη έκδοσής του, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του ανωτέρω νόμου.

Παρότι υπήρξε αρχές του έτους 2016 διακλαδική επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για τον υπολογισμό των δαπανών μετακίνησης των ένστολων στελεχών και άπλετος χρόνος για επεξεργασία από τα οικονομικά επιτελεία των εμπλεκόμενων Υπουργείων μέχρι την οριζόμενη από τις ανωτέρω διατάξεις προθεσμία (30/9/2016), δυστυχώς, το σχετικό προεδρικό διάταγμα δεν εκδόθηκε.

Εντούτοις, η Κυβέρνηση, μέσω των διατάξεων του άρθρου 62 του ν.4430/2016 και μετά τη λήξη της προαναφερόμενης προθεσμίας, δίδει νέα παράταση στο χρόνο έκδοσης του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος και συγκεκριμένα έως την 30/06/2017.

Μέχρι και σήμερα, τρεις (3) μήνες πριν τη λήξη της νέας προθεσμίας, δεν έχει υπάρξει η θέσπιση προεδρικού διατάγματος, με αποτέλεσμα οι όποιες προβληματικές ρυθμίσεις και στρεβλώσεις να χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από εμάς τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως υπάρξει άμεση ενημέρωση και σχετική εξέλιξη επί του θέματος, δεδομένου ότι υπάρχει ανισότητα μεταξύ των λειτουργών του Κράτους και τιμωρητική συμπεριφορά στους εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, μετακινούνται συνεχώς, δεν εξοπλίζονται με τα κατάλληλα μέσα και δεν αμείβονται αξιοπρεπώς.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Εκπρόθεσμη συμπλήρωση–υποβολή Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) στρατευσίμων μέσω ΚΕΠ (ΚΥΑ-ΦΕΚ)


ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Αλλαγές στην διαδικασία εκπρόθεσμης υποβολής Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) στρατευσίμων με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙΑΔΙΠΥΔ/Φ.15/40/7586/2017- ΦΕΚ 941/Β/21-3-2017.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ:

Βίκυ Παπαλουκά: Μετά από δύο εβδομάδες στο «Με Αρετή και Τόλμη» πήρε μεταγραφή στο Star


Υπέγραψε σήμερα και εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό τμήμα του δελτίου ειδήσεων

Πριν προλάβει να συμπληρώσει καλά- καλά δύο εβδομάδες στην παρουσίαση της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» στην ΕΡΤ1, η δημοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά παραιτήθηκε.

Ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση, είναι η πρόταση που δέχθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, με τον οποίο και υπέγραψε σήμερα και εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό τμήμα του δελτίου ειδήσεων.

Μπορεί να μεταδόθηκαν μόλις δύο εκπομπές, όμως η δημοσιογράφος κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και τα παράτολμα τηλεοπτικά γυρίσματα με τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, τα οποία όχι μόνο κατέγραψε αλλά και συμμετείχε ενεργά.

Η Βίκυ Παπαλουκά γύρισε και τρίτη εκπομπή, αλλά το πιθανότερο είναι την Κυριακή να δούμε στο «τιμόνι» της εκπομπής μόνο την Αλεξία Τασούλη. Η ξανθιά δημοσιογράφος ευχαρίστησε για τη συνεργασία την συμπαρουσιάστριά της, τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ και το υπόλοιπο δημοσιογραφικό επιτελείο και αναχώρησε για το Star όπου θα εργαστεί στον τομέα των ειδήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια δήλωσε στους συνεργάτες της πώς αποφάσισε να παραιτηθεί γιατί θέλει να συνεχίσει την καριέρα της σε δελτίο ειδήσεων της ιδιωτικής τηλεόρασης.

(protothema.gr 22/03/2017 19:38 - Παναγιώτης Σουρέλης)

Ο Νέος Διοικητής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας


Τό μεσημέρι τῆς Τετάρτης, 22ας Μαρτίου 2017, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς κ.Παντελεήμων ἐδέξατο στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως τήν τιμητικήν ἐπίσκεψιν τοῦ νέου Διοικητοῦ τῆς 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικοῦ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», Ταξιάρχου κ. Γεωργίου Χατζηγεωργίου.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων συνεχάρη τόν κ. Διοικητήν γιά τήν ἀνάληψιν τῶν νέων καθηκόντων του καί τοῦ ἐπεσήμανε ὅτι ἡ Ἐκκλησία δέεται πάντοτε διά τόν φιλόχριστον Στρατόν καί τόν εὐχαρίστησε γιά τήν πολυειδῆ προσφορά τῶν στελεχῶν τῆς ὑπηρεσίας ἐπ’ ἀγαθῷ τῶν πολιτῶν.

Ἀκολούθως ὁ κ. Διοικητής εὐχαρίστησε τόν Σεβασμιώτατον γιά τήν ὑποδοχήν καί τούς καλούς του λόγους, ἐξεζήτησε δέ τήν Ἀρχιερατικήν εὐχήν καί εὐλογίαν του, ὥστε νά φέρῃ εἰς αἴσιον πέρας τήν νέαν του ἀποστολήν.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Απονομή Πτυχίων της 1ης/2017 ΕΣ του Σχολείου Μετεκπαίδευσης στο ΟΣ «CROTALLE» (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η απονομή των πτυχίων αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Μετεκπαίδευσης στο Οπλικό Σύστημα (ΟΣ) «CROTALLE», για το έτος 2017.

Το σχολείο παρείχε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ τα πτυχία επέδωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ταξίαρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(haf.gr)

Συνάντηση νέου Δκτη 5ης ΤΑΞΠΖ "V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ" με τον Περιφερειάρχη Κρήτης


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποίησε σήμερα ο νέος διοικητής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, με έδρα στα Χανιά, Γρηγόρης Κοκολάκης.

Στη συνάντηση, στη Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης και ο νέος Διοικητής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού συζήτησαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Στρατού, ενώ ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχήθηκε στο Ταξίαρχο καλή επιτυχία στα καθήκοντα του.  Από την πλευρά του ο νέος διοικητής κ. Κοκολάκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη ανέφερε ότι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατεύσιμοι στηρίζουν την Αυτοδιοίκηση και υπηρετούν τους πολίτες της Κρήτης.

Ακολούθως ο κ. Κοκολάκης, στο πλαίσιο ανάληψης των νέων του καθηκόντων, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

(creteplus.gr Ηράκλειο | 23/03/2017 - 12:34)

Επίσκεψη Κοινού σε Πολεμικά Πλοία για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στον Πειραιά


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, η φρεγάτα ΨΑΡΑ, η πυραυλάκατος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ και το υποβρύχιο ΠΟΣΕΙΔΩΝ θα καταπλεύσουν στο λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στα κρηπιδώματα 11 και 12 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως ακολούθως:

  • Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, από 15:00 έως 19:00.
  • Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, από 09:00 έως 19:00.
  • Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, από 09:00 έως 17:00.         

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Σχολείο Αυτοάμυνας από την 71 Α/Μ ΤΑΞ (ΒΙΝΤΕΟ)


Τεχνικές αυτοάμυνας που μαθαίνουν στα το πρσωπικό της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την σχετική εκπαίδευση:


(army.gr)

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Σχολής Άμυνας των Ιταλικών ΕΔ στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)


Από 19 έως 22 Μαρτίου 2017 αντιπροσωπεία της Σχολής Άμυνας των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούμενη από τον επικεφαλής, Major General Nicola Gelao, έναν επιτελή και πέντε σπουδαστές, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η ιταλική αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε την Σχολή Εθνικής Άμυνας στις 20 και 21 Μαρτίου 2017, όπου και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(geetha.mil.gr)

Τελετή παράδοσης - παραλαβής Διοίκησης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Την Πέμπτη 23 Μαρτίου έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (ΙV Μεραρχία Πεζικού) από τον Υποστράτηγο Γεώργιο Υφαντή στο νέο Διοικητή Υποστράτηγο Γεώργιο Μπουζάκη στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη» (11ο ΣΠ) με το καθιερωμένο στρατιωτικό τυπικό.

Λίγο πριν από την παράδοση, ο κ. Υφαντής διάβασε την ημερήσια διαταγή και ανέφερε ότι παραδίδει τη Διοίκηση Κέντρων στον εξαίρετο και αγαπητό συνάδελφο κ. Μπουζάκη απερχόμενος από τον ενεργό Ελληνικό Στρατό. Παραδίδοντας τη διοίκηση, αισθάνθηκε την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλο το επιτελείο του στρατού, αλλά και όλων των υφιστάμενων διοικήσεων.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη Διοίκηση Κέντρων της ΙV Μεραρχίας Πεζικού Πελοποννήσου, που αποτέλεσε για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή και εμπειρία.

Στη συνέχεια, ο παραλαβών διοικητής στην ημερήσια διαταγή ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση της τιμής που του έχει γίνει, αλλά των υποχρεώσεων και των ευθυνών που απορρέουν από αυτήν. Όπως τόνισε, θεωρεί πρώτιστο χρέος και καθήκον να απονείμει τον οφειλόμενο χαιρετισμό στις ένδοξες σημαίες και να αποδώσει φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα εθνικά ιδεώδη. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια για βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


ΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO


(arcadiaportal.gr 23/03/2017 - Έφη Καστραντά)

Μαζικοί πλέον οι εκκλησιασμοί των ορθόδοξων πιστών στα Πομακοχώρια!


«ΠΑΜΕ όλοι μαζί για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία»! Το πάθος ξεχειλίζει, η γνήσια αγάπη για την πατρίδα και την πί­στη αποτελούν τα τελευταία χρόνια τους βασικούς οδηγούς των εκατοντάδων πι­στών, που συμμετέχουν στους εκκλησια­σμούς στα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Εκεί όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρ­χαν ερείπια, πλέον λάμπουν εκκλησά­κια και μικροί ναοί, που έχουν αναστη­θεί χάρη στο μεράκι και στην πρωτοβου­λία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης, των συνταξιούχων της πόλης και πολλών ακόμη συλλόγων και φορέων.

Την προηγούμενη εβδομάδα τελέστηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος εκκλησι­ασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Γλαύκη και αύριο στις 16.00 θα τελεστεί η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Ιε­ρό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο, όπου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

«Όσοι επιθυμούν να παραστούν στην Ιερή Ακολουθία των Χαιρετισμών και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες στην περιοχή μας παρακαλούνται να προσέλθουν. Κάθε χρόνο με χαρά βλέπουμε όλο και περισσότερους πιστούς από ολόκλη­ρη την Ελλάδα να δίνουν βροντερό "πα­ρών" στην προσπάθειά μας. Θέλουμε κι άλλους, θέλουμε όλους τους Έλληνες να δώσουν τη δική τους απάντηση στα αί­σχη που συμβαίνουν στη Θράκη» ανα­φέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης, υποστράτηγος εν αποστρατεία Γεώρ­γιος Γεωργιάδης.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


Η «πταισματικοποίηση» των εγκλημάτων: Η λογική της «αποσυμφόρησης» και οι άλλες σκοπιμότητες


Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είναι γνωστό το πρόβλημα της ταχύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης, η οποία αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας. Η Πολιτεία κατά καιρούς προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το σκοπό της ποινής και την απαξία της πράξης και οι οποίες δεν λύνουν σε πάγια βάση το πρόβλημα. Αρκείται σε ρυθμίσεις για την παραγραφή ορισμένων εγκλημάτων και ακόμη και στην μετατροπή κάποιων πλημμελημάτων σε πταίσματα. Είδαμε όμως και την μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα για άλλους λόγους (παραγραφή ή ακόμη και ευμενέστερη μεταχείριση ή απαλλαγή συγκεκριμένων κατηγορουμένων με βάση την αρχή της αναδρομικής ισχύος του επιεικέστερου νόμου).

2. Περιπτώσεις μετατροπής πλημμελημάτων σε πταίσματα αποτελούν οι ελαφρές σωματικές βλάβες (άρθρο 308 παρ.1 εδ. β΄ Π.Κ.), οι ελαφρές φθορές ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 381 παρ.2 Π.Κ.) και η αυτοδικία (άρθρο 331 Π.Κ.), όπως αυτές τροποποιήθηκαν ή συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 4055/2012. Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών παραπέμπει τις εν λόγω υποθέσεις στον αρμόδιο Δημόσιο Κατήγορο. Σε βαθμό πταίσματος τιμωρείται και η εξύβριση, όταν η προσβολή της τιμής δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, αν ληφθούν υπόψη οι περιστάσεις και το πρόσωπο του ατόμου που προσβλήθηκε (άρθρο 361 παρ.2 Π.Κ.). Η κλοπή και υπεξαίρεση ευτελούς αξίας (άρθρο 377 Π.Κ.) παρέμεινε πλημμέλημα, αφού διώκεται ύστερα από έγκληση του παθόντα.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρισα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 17-18-19 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το 10 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών (ΠΑΣΕΦΑ) που διοργάνωσε η ΑΠΟΕΑ και ο ΣΕΑΝ Λάρισας και στο οποίο συμμετείχαν ‘Έφεδροι Αξιωματικοί από τους ΣΕΑΝ όλης της χώρας και την Κύπρο.

Παρόντες στο Συνέδριο, τιμώντας με την παρουσία τους Έφεδρους Αξιωματικούς, ήταν από την πολιτειακή ηγεσία ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απ. Καλογιάννης, Βουλευτές και Πολιτευτές του Νομού Λάρισας και από την Στρατιωτική ηγεσία ο Διοικητής 1ηςΣτρατιάς Αντγος κ. Δ. Ζερβάκης, οι Δκτές της 110 Πτέρυγας Μάχης, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, πολλοί αξιωματικοί εν ενεργεία και ΔΕΑ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού Λάρισας.

Ο Σύνδεσμός μας (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) συμμετείχε με δέκα τρία μέλη. Οι εργασίες ξεκίνησαν με χαιρετισμούς των επισήμων και μετά ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών καθηγητής φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Γρηγόριος Κωσταράς ανέπτυξε το θέμα : ” Ο Έφεδρος Αξιωματικός ως μοχλός του κοινωνικού γίγνεσθαι”. Κατόπιν ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και ομιλίες των μελών των Σ.Ε.Α.Ν. Από τον Σύνδεσμό μας μίλησαν ο πρόεδρος Ντενησιώτης Ιωάννης με θέμα «ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ».

Συγκινητική στιγμή η βράβευση από τον Αντγο Δ. Ζερβάκη Έφεδρου Αξιωματικού, ο οποίος απολυόταν την επόμενη ημέρα. Την Παρασκευή 17-3-2017 είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ, το Σάββατο 18-3-2017, μετά το πέρας των εργασιών, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στη ΛΑΦΛάρισας όπου έγιναν και βραβεύσεις – τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και του Λάζαρου Αρσενίου, 102 ετών, που πολέμησε στο ύψωμα 731, ενώ την Κυριακή 19-3-2017 μετά τον Εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγ.Αχιλλίου έγινε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εφ. Αξκου. Σύντομα θα δημοσιευτούν τα πορίσματα του Συνεδρίου, καθώς και οι εισηγήσεις – προτάσεις


(karditsapress.gr - karditsasean.blogspot.gr)

1,79 εκατ. σε οργανώσεις συνταξιούχων από την «εθελοντική» εισφορά των 0,20€ (ΦΕΚ)


Την ανάκληση της εκδοθείσης υπουργικής απόφασης, την κατάργηση της διάταξης για την παρακράτηση των 0,20 ευρώ και την άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών ζητά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ουδείς διαμαρτύρεται, αλλά κάποιοι στο τέλος της ημέρας πλουτίζουν... Έτσι λοιπόν καθ' όλα νόμιμα μια μικρή θυσία της τάξης των 20 λεπτών όλων των συνταξιούχων έφερε πακτωλό χιλιάδων ευρώ σε 3 συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων. Όπως καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με το άρθρο 102 του νόμου Κατρούγκαλου θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά 0,20 ευρώ η οποία παρακρατείται από όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στον λογαριασμό κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ομοσπονδιών, σωματείων και συνομοσπονδιών συνταξιούχων. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι συνταξιούχοι μέλη τέτοιων ομοσπονδιών. Για την ακρίβεια 1.276.025 συνταξιούχοι δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα σύλλογο συνταξιούχων Ωστόσο ο δαιμόνιος συντάκτης της συγκεκριμένης διάταξης καλύφθηκε και σε αυτό. Συγκεκριμένα προέβλεψε τη δυνατότητα κάποιος να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης, ωστόσο κανείς δεν το επικοινώνησε στο ευρύ κοινό. Ουδείς ασχολήθη­κε. Ποιος θα ασχοληθεί με 20 λεπτά τον μήνα;

«Για 20 λεπτά κάνεις έτσι;» θα αναρωτηθεί κάποιος, αν όμως δει κανείς το ποσό που μαζεύτηκε στο 9μηνο θα ζαλιστεί... Αν κάποιος δε, δει πού αυτό μοιράστηκε μάλλον θα βάλει τα κλάματα για το ελληνικό δαιμόνιο. Όλα νόμιμα, όλα παστρικά και μένει μόνο να αναζητού­με την ηθική διάσταση του θέματος.

Με βάση λοιπόν τη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου μαζεύτηκαν το 7μηνο του 2016, 1.786.438 ευρώ. Με την υπ’ αριθμ.49426/1751/ΦΕΚ 4421Β/30-12-2016 εκδοθείσα υπουργική απόφαση:τα παρακρατούμενα ποσά προβλέπεται να αποδίδονται σε τρεις ομοσπονδίες (είναι αυτές που κατέθεσαν αίτηση με βάση την υπουργική απόφαση) οι διοικήσεις των οποί­ων προφανώς τάσσονται υπέρ της άποψης «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Έτσι το 64% αυτών των χρη­μάτων κατευθύνεται στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑ, άλλο ένα 32% στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και ένα 4% στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως λοιπόν μας αναλύει το ΕΝΔΙΣΥ με βάση την υπουργική απόφαση, με τα στοιχεία παρακράτησης για το 2016 και με απλές αριθμητικές πράξεις προκύ­πτει ότι το 1.786.438 των πρώτων 7 μηνών διαιρεί­ται σε 255.205 ευρώ τον μήνα. Διαιρώντας το ποσό των 255.2056 της μηνιαίας παρακράτησης με το 0,20 ευρώ που είναι η μηνιαία εισφορά ανά συνταξιούχο προκύπτει ότι έγινε παρακράτηση σε 1.276.025 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είναι μέλη σε κανένα σύλλογο συνταξιούχων.

Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η μηνιαία χρηματική κατανομή στις 3 οργανώσεις, η οποία έχει ως εξής:

Α. Για την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑ: 255.205 Χ 64% = 163.331 €/μήνα.

Β. Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Υπαλ­λήλων: 255.205 Χ 32% = 81.665 €/μήνα 

Γ. Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σω­μάτων Ασφαλείας: 255.205 X 4%= 10.208 €/μήνα.

Άραγε όλα αυτά τα χρήματα τι θα τα κάνουν οι 3 συνδικαλιστικές ενώσεις; Πώς θα εξυπηρετηθούν οι σκοποί τους;

«Για τις μεθοδεύσεις αυτές προκύπτουν αναμφι­σβήτητα όχι μόνο σοβαρές πολιτικές ευθύνες, αλλά και άλλου είδους ευθύνες. Ζητάμε την ανάκληση της εκδοθείσης υπουργικής απόφασης καθώς και την κατάργηση της διάταξης αυτής, γιατί είναι μια νέα περι­κοπή στις συντάξεις, καθώς και την άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών στους συ­νταξιούχους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, που ενημέρωσε ότι έχει ήδη στείλει σχε­τική επιστολή στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου.

Του ΤΖΩΡΤΖΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-23/03/2017)


Ανακοίνωση ΕΑΑΣ για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.)

Με την υπ’ αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε πιλοτική δίκη, κρίθηκε αντισυνταγματική η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ), η οποία επιβλήθηκε βάσει του ν. 3865/2010 από 1.8.2010 στις συντάξεις του Δημοσίου από τα 1.400,01 ευρώ και άνω (σε ποσοστά από 3% έως 14%, ανάλογα με τη σύνταξη που έχει κανονισθεί στον κάθε συνταξιούχο). Θα πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι πιλοτικές δίκες διεξήχθησαν και για τις λοιπές μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συντάξεις του Δημοσίου, επί των οποίων δεν έχουν ακόμα εκδοθεί αποφάσεις. Η συγκεκριμένη ένσταση αφορούσε τέως δικαστικό λειτουργό, δηλαδή Δημόσιο Υπάλληλο που αμειβόταν με ειδικό μισθολόγιο. Αντίστοιχη πιλοτική δίκη για στρατιωτικούς συνταξιούχους του Δημοσίου έλαβε χώρα κατά τη δικάσιμο της 5.1.2015, επί της οποίας δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση. Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι η κρίση θα είναι όμοια με αυτήν της απόφασης υπ’ αριθ. 244/2017.

Σύμφωνα με την απόφαση και με την γνώμη των νομικών οι συνταξιούχοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

α. Σε όσους έχουν ασκήσει ένσταση ή αγωγή έως την 7.2.2017 ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δικαιούνται αναδρομικά, αφού εκδικαστούν οι διεκδικήσεις από τα αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

β. Σε όσους δεν έχουν ασκήσει αγωγή ή ένσταση έως την 7.2.2017 και δεν δικαιούνται αναδρομικά, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δικαιούνται, όμως, να ζητήσουν την παύση της παρακράτησης της Ε.Α.Σ. από την 8.2.2017 και εφεξής. Ωστόσο, καθώς δεν διαφαίνεται ότι θα αποφασισθεί άμεσα η παύση της παρακράτησης, θα χρειαστεί:

(i) Είτε να υποβληθεί στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αίτηση (όπως συνημμένη αίτηση) (στην αίτηση διαγράφουμε τα μη αναφερόμενα στους νόμους τα οποία δεν εμφανίζονται στο μηνιαίο ενημερωτικό από το ΓΛΚ, αν αναφέρονται και τα δύο δεν διαγράφουμε κανένα πεδίο) για την παύση της παρακράτησης εφεξής της Ε.Α.Σ. και ακολούθως, εντός εξήντα ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης ή μετά την παρέλευση τριμήνου από την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης, να ασκηθεί ένσταση ενώπιον του Α΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Προς αποφυγή ταλαιπωρίας η σχετική αίτηση να επικυρωθεί για το γνήσιο της υπογραφής και να σταλεί συστημένη (με ΕΛΤΑ κόστος 2,6 €).

(ii) Είτε να ασκηθεί αγωγή μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη παραγραφή των σχετικών αξιώσεων.

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΑΣ (ΕΔΩ σε μορφή pdf):

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην 95 ΑΔΤΕ (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ και συγκεκριμένα το Στρατηγείο του Σχηματισμού, το 6ο ΕΤΕΘ, την 95 ΕΑΡΜΕΘ και την ΔΑΝ ΤΗΛΟΥ.

Ο Αρχηγός διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά, που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού και κατέστησε σαφές ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(army.gr)

Το παράπονο του Καμμένου


Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Π. Καμμένο και τον Ντ. Τραμπ ήταν ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του τελευταίου, Τζορτζ Παπαδόπουλος

Οσοι γνωρίζουν καλά τον Πάνο Καμμένο, ξέρουν πως είχε ένα μεγάλο παράπονο. Ποιο ήταν αυτό; Μα φυσικά το γεγονός πως δεν προσκλήθηκε ποτέ από τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στην Ουάσιγκτον, πλέον, επικρατεί μια νέα τάξη πραγμάτων, η εποχή που στη θέση του πλανητάρχη βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Φαίνεται λοιπόν πως ο νέος αυτός άνεμος ευνοεί τον Πάνο Καμμένο, που στήριζε τον νέο πλανητάρχη με πάθος. Αλλωστε ο υπουργός Αμυνας ήταν ο πρώτος Ελληνας πολιτικός που είχε ανοίξει παρτίδες με τον ιδιόρρυθμο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, από την εποχή κιόλας που κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Π. Καμμένο και τον Ντ. Τραμπ ήταν ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του τελευταίου, Τζορτζ Παπαδόπουλος, τον οποίον ο Καμμένος είχε τραπεζώσει το καλοκαίρι σε γνωστή αθηναϊκή ταβέρνα, φροντίζοντας παράλληλα να τον συστήσει και στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Ο Τζ. Παπαδόπουλος διατήρησε τις επαφές με τον υπουργό Αμυνας, τον οποίον και γνώρισε στον (κατά το 1/4 Έλληνα) προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, ο οποίος και προσκάλεσε τους Νίκο Παππά και Πάνο Καμμένο στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ αλλά και στη βάφτιση της συζύγου του.

Προς τι όλη αυτή η αναδρομή στο παρελθόν; Γιατί πλέον το παράπονο του υπουργού Αμυνας θα πάψει να υφίσταται, καθώς τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και θα συναντηθεί με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις!

Ο Π. Καμμένος είναι καλεσμένος -ποιου άλλου;- του παλιόφιλου του Ρ. Πρίμπους και θα παραστεί τόσο στις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Λευκό Οίκο με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο και στις ιδιωτικές που θα κάνει ο προσωπάρχης του Ντ. Τραμπ.

Δεν ξέρω αν τους δύο άνδρες ενώνει ιδεολογικά ο «τραμπισμός», σίγουρα πάντως ο Π. Καμμένος έχει κάνει έναν πολύ καλό και ισχυρό φίλο στις ΗΠΑ. Αν βέβαια αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από την Ουάσιγκτον προς την Αθήνα, αυτό μένει να φανεί στα μαρμαρένια αλώνια...

(ΕΘΝΟΣ 23/03/2017)

Αλλεπάλληλες αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών


ΕΞΑΛΛΟΙ οι Τούρκοι επιχείρησαν χθες να κάνουν επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο, αλλά βρήκαν αντίσταση από την ελληνική Πολεμική Αερο­πορία. Δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CΝ-235 πέταξαν στο Αιγαίο, το ένα από Βορ­ρά προς Νότο και στην αντίστροφη πορεία το δεύτερο.

Οι Τούρκοι χρη­σιμοποιούν πολύ συχνά πλέον αυτά τα αεροσκάφη για να «γράφουν» παραβιάσεις, συνοδευόμενα από μαχητικά. Τα τουρκικά αεροσκά­φη CΝ-235 δεν πέταξαν όμως στο Αιγαίο «συνοδευόμενα» μόνο από δικά τους μαχητικά. Αεροσκάφη της ελληνικής Π.Α. βρέθηκαν στην πορεία τους από την πρώτη στιγμή εισόδου τους στον ελληνικό εναέ­ριο χώρο. Τα τουρκικά αεροσκά­φη αναχαιτίστηκαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον εθνικό εναέριο χώρο. Το «κοντέρ» έγραψε 33 παραβιάσεις. Η κλιμάκωση της έντασης αποδί­δεται και στην πτήση και προσγεί­ωση με μαχητικό αεροσκάφος του Α/ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου στη Λήμνο, την οποία οι Τούρκοι απαίτησαν και πέτυχαν να εξαιρέ­σουν από σενάριο νατοϊκής άσκη­σης. Η Τουρκία επιμένει στην απο­στρατιωτικοποίηση της Λήμνου -και όχι μόνο- χωρίς να στηρίζε­ται πουθενά!


Η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών της Λήμνου και της Σαμοθράκης -η οποία μαζί με την αποστρατιωτικοποίη­ση των Δαρδανελίων, της θάλασ­σας του Μαρμαρά και του Βοσπό­ρου, καθώς επίσης και των τουρ­κικών νησιών Ίμβρου (Cokceada), Τενέδου (Bozcaanta) και Λαγουσών (Tavcan), αρχικώς προβλεπόταν από τη Σύμβαση της Λωζάνης για τα Στενά του 1923- καταργήθηκε από τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936. η οποία, όπως ρητώς μνημο­νεύεται στο προοίμιο της, αντικατέ­στησε στο σύνολο της την προανα­φερόμενη Σύμβαση της Λωζάνης. Το δικαίωμα της Ελλάδας να εξο­πλίσει τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη αναγνωρίστηκε από την Τουρκία, σύμφωνα και με την επιστολή που είχε απευθύνει στον Έλληνα πρω­θυπουργό, στις 6 Μαΐου 1936, ο τότε Τούρκος πρέσβης στην Αθή­να Roussen Esrefί. κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησής του.

Η Τουρκία απλά διαβάζει την Ιστορία επιλεκτικά...

(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-22/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

Ομιλία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη ΣΕΘΑ (ΦΩΤΟ)


Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε την Σχολή Εθνικής Άμυνας και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 69ης σειράς.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά την ομιλία του, εστίασε στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον ασφαλείας, στο πολυδιάστατο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο εσωτερικό τονίζοντας παράλληλα και την εξωστρέφεια που επιδεικνύουν στο διεθνές πεδίο, καθώς και στα μέτρα μέριμνας για το προσωπικό που έχουν υλοποιηθεί ή προωθούνται προς υλοποίηση.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο τόσο της βελτιστοποίησης της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της αναθεώρησης του συνολικού συστήματος εκπαίδευσης των στελεχών, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σύγχρονων και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων.


(geetha.mil.gr)

Συνάντηση Δ.Σ. ΕΑΑΣ με τον Α/ΓΕΣ


Την 20η Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια συνεργασίας και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον κ. Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του κ.Αρχηγού, περιελάμβανε αλληλοενημέρωση επί ειδικών και γενικών θεμάτων που αφορούν την  Ε.Α.Α.Σ. και τα Μέλη της, με κατάθεση σχετικού υπομνήματος.  Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε κατεξοχήν συναδελφικό και άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο, ενώ τονίσθηκαν ιδιαιτέρως οι άρρηκτοι δεσμοί που συνδέουν τα  ε.ε. και τα ε.α. Στελέχη του Σ.Ξ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τον κ. Αρχηγό να εκδηλώνει το ειλικρινές ενδιαφέρον του επί των τεθέντων θεμάτων, την επιθυμία για συνέχιση της στενής συνεργασίας του ΓΕΣ με την Ε.Α.Α.Σ. και  τέλος επανατοποθέτησε την επόμενη συνάντηση όταν αναλάβει το νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Εκ της ΕΑΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σ.Σ.Α.Σ: Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και το προσωπικό τους επιτελούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και θυσία


Με αφορμή τα δημοσιεύματα για το γεγονός που έλαβε χώρα στο 401 ΓΣΝΑ θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα παρακάτω:

Το 401 ΓΣΝΑ αποτελεί ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας και μαζί με τα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσοκομεία κάνει εφημερία 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Δεν είναι τυχαίο πως εκτός από τους δικαιούμενους νοσηλείας ε.ε. και ε.α. στρατιωτικούς το επιλέγουν για νοσηλεία τους αν χρειαστεί και εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και οι οικογένειες τους.

Η άρτια κατάρτιση του προσωπικού έχει αποδειχθεί πολλές φορές, και καθημερινά αποδεικνύεται.

Η προθυμία και η αφοσίωση του προσωπικού στο καθήκον του είναι θέμα άνευ συζητήσεως. Δεν είναι τυχαία τα εύσημα που έχουν λάβει τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι φορτώθηκαν το μεγαλύτερο βάρος υπηρεσιών στα κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Η δυσλειτουργία ενός εκτυπωτή που προξένησε την καθυστέρηση εκτύπωσης ιατρικών αποτελεσμάτων όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των ΜΜΕ που προξένησαν και την αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης δεν πρέπει να απαξιώνουν και να λασπώνουν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και κατ’ επέκταση το ίδιο το νοσοκομείο.

Θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην επαρκή χρηματοδότηση και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των νοσοκομείων και να αφήσουμε το άξιο προσωπικό όλων των νοσοκομείων της χώρας και μεταξύ αυτών και των στρατιωτικών να κάνει το καθήκον του όπως γνωρίζει.

Με αυταπάρνηση και θυσία για το καλό των ασθενών.

Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΠατσουράκος Φώτιος

Κυριακόπουλος Νίκος

Στέλεχος της ΠΑ βρήκε 6χρονο κοριτσάκι που αγνοούνταν στο Διδυμότειχο


Σε θρίλερ είχε εξελιχθεί η έρευνα για το μικρό κοριτσάκι που αγνοούνταν επί ώρες στο δάσος της Τσίγγλας στο Διδυμότειχο. Η κινητοποίηση των αρχών αλλά και των πολιτών ήταν άμεση να συνδράμουν στη έρευνα μέσα στην δασώδης περιοχή.

Τα στελέχη της μονάδας 1ης ΜΣΕΠ, της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει πλησίον του σημείου, κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στις έρευνες. Το στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, Ποτίδης Λεωνίδας κατά την έρευνα, άκουσε το μικρό κοριτσάκι να φωνάζει τον πατέρα του.

Αμέσως παρότρυνε το κοριτσάκι να συνεχίζει να φωνάζει και με αυτόν τον τρόπο εντόπισε το μικρό κοριτσάκι πίσω από θαμνώδη σημείο. Αίσιο τέλος είχε η έρευνα με το παιδάκι να είναι καλά στην υγεία του.

(didymoteicho.net 22/03/2017)

Παυλόπουλος: Απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους Στρατιωτικούς


Η απόφαση θα ισχύσει από τις 24 Μαρτίου

Όλα τα τιμωρημένα με πειθαρχικές ποινές μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας απαλλάσσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, από την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, μετά από σημερινή του απόφαση.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ.Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, απαλλάσσει, όπου τούτο είναι εφικτό να εφαρμοσθεί, όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους Σπουδαστές των αντίστοιχων παραγωγικών Σχολών αυτών, από την έκτιση του υπολοίπου των ποινών τους.

Ως ημερομηνία ενάρξεως ισχύος του μέτρου αυτού του Προέδρου, ορίστηκε η 24η Μαρτίου 2017, για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Αποκλίσεις ανάμεσα στον αριθμό προσφύγων και των μερίδων σίτισης που προμηθεύεται το ΥΠΕΘΑ


Εξηγήσεις για τις αποκλίσεις ανάμεσα στον αριθμό των προσφύγων που διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και τον αριθμό των μερίδων σίτισης που προμηθεύεται ο στρατός ζητά η ανεξάρτητη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, με ερώτηση (Αρ. Πρωτοκ. 4331/21-03-2017) που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η βουλευτής επικαλείται δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Inside Story με τίτλο «Οι εκατοντάδες ανύπαρκτοι πρόσφυγες που σιτίζουν οι εταιρείες catering» όπου καταγράφονται συγκεκριμένες συμβάσεις παροχής σίτισης για πρόσφυγες, με τον αριθμό μερίδων να υπερβαίνει τον αριθμό των διαμενόντων, που μπορεί να είναι και μηδενικός, αφού αφορά κέντρα που είναι κλειστά.

Στο τελευταίο διαθέσιμο δελτίο του ΓΕΕΘΑ της 17ης Μαρτίου 2017, παρατηρείται απόκλιση της τάξης των 1.100 μερίδων σίτισης ημερησίως χωρίς να προκύπτει αν και με ποιόν τρόπο διατίθενται αυτές. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΓΕΕΘΑ, η κάθε ημερήσια μερίδα αποτιμάται σε 4,78 ευρώ πλέον ΦΠΑ, τιμή επί της οποίας χορηγούν έκπτωση οι προμηθευτές.


Η βουλευτής ρωτά τον Υπουργό:

Αληθεύουν τα όσα καταγράφονται στο ως άνω δημοσίευμα; Πώς εξηγείτε τις αποκλίσεις που καταγράφονται μεταξύ του αριθμού των διαμενόντων σε δομές φιλοξενίας και του αριθμού των μερίδων σίτισης; Για ποιο λόγο γίνεται προμήθεια μερίδων σίτισης για δομές που παραμένουν κενές;

Με ποιόν τρόπο γίνεται η πληρωμή των προμηθευτών στην περίπτωση που ο αριθμός των διαμενόντων είναι μικρότερος από τις μερίδες που έχουν κατακυρωθεί; Υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη στις σχετικές συμβάσεις και, αν ναι, έχει αυτή εφαρμοστεί και σε ποιες περιπτώσεις;

(newpost.gr)

Κιλκίς: Γυναίκα ΕΠΟΠ βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι


Μεγαλείο ψυχής και αξιέπαινη ακεραιότητα έδειξε μια γυναίκα που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις στο Κιλκίς, όταν βρήκε στον δρόμο ένα πορτοφόλι με αρκετά χρήματα και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη του αλλά έσπευσε αμέσως να το παραδώσει στις τοπικές αρχές.

Φωτεινό παράδειγμα ήθους αποτελεί η Φωτεινή Χαραλαμπίδου, που υπηρετεί ως Λοχίας ΕΠΟΠ σε μονάδα της περιοχής. Την περασμένη εβδομάδα, βρήκε ένα πορτοφόλι που είχε μέσα 300 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και σημαντικά έγγραφα του κατόχου του, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι αστυνομικός και υπηρετεί στην τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας.

Χωρίς να σκεφτεί να κρατήσει το όχι και ευκαταφρόνητο περιεχόμενο, η στρατιωτικός πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του Κιλκίς και παρέδωσε το πορτοφόλι, ο ιδιοκτήτης του οποίου το παρέλαβε ενθουσιασμένος για την τιμιότητα της ένστολης και την ευχαρίστησε θερμά.

(kilkisnews.gr)

ΕΑΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΡΑΣ


Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως το Παράρτημά μας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Αύρας.

Με ένα λεωφορείο καθώς και με Ι.Χ (περίπου 50 μέλη μας) βρεθήκαμε στον Άι Γιώργη όπου παρακολουθήσαμε την κατανυκτική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του γέροντος Δωροθέου.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας μοιράστηκε παραδοσιακή φασολάδα από το μοναστήρι και πραγματοποιήθηκε τράπεζα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην τράπεζα, η θέση του Μακαριστού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων Κου Σεραφείμ παρέμεινε κενή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γέροντα Δωρόθεο για την θερμή φιλοξενία, καθώς γέμισε την ψυχή μας με πνευματική αγάπη.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους εν ενεργεία & εν αποστρατεία συναδέλφους που μας ακολούθησαν σε αυτό το όμορφο προσκύνημα.

Στην παραπάνω προσκυνηματική εκδρομή συμμετείχαν:

- Εν ενεργεία & εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Ν. Τρικάλων
- Δντης 404 ΓΣΝΛ
- Ναύαρχος ε.α Γεώργιος Ζιώγας
- Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξ/κων Ν. Τρικάλων Υπλγος ε.α Στέφος Ευάγγελος
- Αντιπρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξ/κων Ν. Τρικάλων Ανχης ε.α Γιώτης Παναγιώτης
- Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ταξίαρχος ε.α ΕΛΑΣ Θεοχάρης Κων/νος
- Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Β.Α (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Σχης ε.α Ζιώζιας Βασίλειος
- ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Ενώσεως Αποστράτων Πυροσβεστών Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ανθ/γος ε.α Βλάχος Άγγελος
- ΣΧΗΣ ε.α Μαντέλας Πέτρος

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(eaastrikalon.blogspot.gr)

Πόσες κυρίες Παπαλουκά θα διορίσουν ακόμα;


Λογικά το σχέδιο είναι το εξής: διορίστε κόσμο να τρίξουμε τα δόντια στους Τούρκους. Αεροπλάνα αυτοί; Μετακλητούς εμείς. Όσο περισσότερες παραβιάσεις θα κάνουν αυτοί στον αέρα, τόσα περισσότερα Δελτία Τύπου θα βγάζουμε εμείς στο έδαφος

Διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του Καμμένου η Βίκυ Παπαλουκά, που παράλληλα είναι και παρουσιάστρια της εκπομπής «Με Αρετή Και Τόλμη στην ΕΡΤ».

Γιατί; Αυτή είναι η πρώτη απορία που σου ‘ρχεται στο μυαλό. Εκτός κι αν έχει ξεμείνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από δημοσιογράφους για τα δελτία τύπου. Κι όμως όχι, διαβάζω ότι πρόθεση του κ. Καµµένου είναι να ενισχύσει το προσωπικό της επικοινωνιακής οµάδας του στο Πεντάγωνο για να διαχειριστούν τις εντεινόμενες τούρκικες παραβιάσεις.

Λογικά λοιπόν, το σχέδιο είναι το εξής: διορίστε κόσμο να τρίξουμε τα δόντια στους Τούρκους. Αεροπλάνα αυτοί; Μετακλητούς εμείς. Όσο περισσότερες παραβιάσεις θα κάνουν αυτοί στον αέρα, τόσα περισσότερα Δελτία Τύπου θα βγάζουμε εμείς στο έδαφος. Και τι έξοχη επιλογή η κυρία Παπαλουκά, η οποία έχει ήδη δουλειά σε μια εκπομπή της ΕΡΤ που σχετίζεται με την επικοινωνιακή ισχύ των ενόπλων δυνάμεων μας (μια εκπομπή που τη χρειαζόταν ο ελληνικός λαός περισσότερο από καθετί άλλο να προσθέσω).

Αναμφίβολα, η εν λόγω κυρία κρίθηκε ως γνώστρια του αντικειμένου, το οποίο θα μπορεί να διαχειριστεί μ’ επάρκεια και επιδεξιότητα στη νέα της θέση. Άλλωστε το δημοσιογραφικό βιογραφικό της δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: Τηλεάστυ, ΑΡΤ, Kontra Channel, Blue Sky, Extra Channel στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» και μετά στο κανάλι «Ε». Ε, διάολε, είναι δυνατόν να μην ξέρει με πόσα G επιβαρύνεται ένας πιλότος ενός F35;


ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ:


Επίσης, το ότι πέντε μήνες πριν η κυρία Παπαλουκά ήταν αναφανδόν εναντίον αυτής της κυβέρνησης γράφοντας στο FB της: «δεν μπορώ να έχω κανένα σεβασμό ή συγκατάβαση για μια κυβέρνηση που πηγαίνει από λάθος σε λάθος, με σκοπό να διατηρείται στην αρχή» δε σημαίνει ότι έκανε γαργάρα τις πεποιθήσεις της με διπλά τόλουπ και τριπλά άξελ. Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβερνησάρα μας δεν είναι μνησίκακη, δεν βολεύει μόνο τα δικά της παιδιά, αντιθέτως είναι αξιοκρατική και λαρτζ καθότι προτάσσει την εθνική μας άμυνα μπροστά στο οποιοδήποτε κόστος. Εξ αυτού κρίνοντας, εξυπακούεται ότι η επαγγελματική διαδρομή κι η κατάκτηση της συγκεκριμένης θέσης όπως και της παρουσίασης της εν λόγω εκπομπής, δεν έχουν σχέση με την καλλίγραμμη εμφάνιση της ευειδούς δημοσιογράφου. Eξάλλου, ποτέ η ομορφιά δεν αποτέλεσε διαβατήριο για τέτοιες θέσεις που έχουν μια κάποια ευθύνη κι αυτές που κρίνονται άμεσα απ’ το κοινό, έτσι;

Ο κόσμος βέβαια, κι εγώ μαζί του, θα πει διάφορα για την κυρία Παπαλουκά και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για περιττούς διορισμούς. Οι Συριζανελ το ξέρουν. Απλώς δεν τους νοιάζει. Εδώ που φτάσαμε σου λένε (κι εννοούν τόσο χαμηλά στα ποσοστά), η ανανέωση της θητείας δεν πρόκειται να έρθει ούτε με το Θεό μπάρμπα. Οπότε, σου λένε, ας ευχαριστηθούμε όσο έμεινε, ας διορίσουμε όσες κυρίες Παπαλουκά μπορούμε, ας ταξιδεύουμε με τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα όσο έχουμε καύσιμα κι ας πάει και το παλιάμπελο.

ΥΓ. Πληροφορία της τελευταίας στιγμής: οι Τούρκοι ανέστειλαν σειρά παραβιάσεων και μια προγραμματισμένη άσκηση, προφανώς μετά την είδηση της πρόσληψης της κυρίας Παπαλουκά στο επικοινωνιακό task force του Καμμένου.

(protagon.gr 20/03/2017 – ΛΙΛΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

EΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
-->