«Μάχη» χαρακωμάτων για τα κέντρα νεοσύλλεκτων

Η αόριστη πρόθεση για «λουκέτα» και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

«Φωτιά» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε η πληροφορία πως οι περιοχές τους μπορεί να χάσουν στρατόπεδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Η πληροφορία πως από... τα δεκατρία ΚΕΝ θα κλείσουν τα εννιά-δέκα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των κυβερνητικών βουλευτών, που «επιστρατεύτηκαν» στον υπέρ διατήρησης του τοπικού τους ΚΕΝ αγώνα, με αποτέλεσμα για ακόμα μία φορά να βρισκόμαστε στο ίδιο, διακομματικό, έργο θεατές, αφού συχνά στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες προσπάθειες που σχεδιάζονταν από το ΥΠΕΘΑ, υπό το βάρος των αντιδράσεων, κατά κανόνα να καταλήγουν στο να μη γίνεται απολύτως τίποτα, ή σχεδόν τίποτα ουσιαστικό (κάτι που από την άλλη, βέβαια, έχει πολιτικά οφέλη για τους τοπικούς βουλευτές που έχουν δώσει τη «μάχη» τους, μια και οι περίφημες τοπικές κοινωνίες - τοπικές οικονομίες ενθουσιάζονται που απέφυγαν τα χειρότερα).

Στην παρούσα φάση. με το που άνοιξε η συζήτηση, ήδη, έχουν κατατεθεί ερωτήσεις για το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας, ενώ με ανακοίνωση τους οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας, δήλωσαν πως από το ΥΠΕΘΑ διαβεβαιώθηκαν πως το ΚΕΝ Άρτας δεν κλείνει. Επίσης, για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας, όπου έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάς) και ΝΔ (Μπασιάκος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προφορικές διαβεβαιώσεις πως δεν θα κλείσει το ΚΕΠΒ, ενώ για το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Β. Τελλίδης, που παρέστη στην ορκωμοσία των οπλιτών, δήλωσε πως το ΚΕΥΠ δεν θα καταργηθεί. Δηλαδή, τρία ΚΕΝ έχουν, ήδη, «σωθεί» και, πλέον, μάλλον το πρόβλημα το έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που... άργησαν να «σώσουν» και το δικό τους ΚΕΝ.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 13/06/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σχέδιο κατάργησης 9-10 κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στις ΕΔ εξετάζει η κυβέρνηση

1 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΙΠΟΤΑ-ΤΑ 7 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΜΜΝΕΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ 7 ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ-ΕΠΟ ΜΡ ΦΡΙΚ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΗ ΚΗΛΥΚΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ-ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
-->