Αρχική » , , , , » Ο πιστός στρατιώτης Παναγιώτης Καμμένος

Ο πιστός στρατιώτης Παναγιώτης Καμμένος

Γιατί ο υπουργός Άμυνας προκαλεί αντιδράσεις με τις εμφανίσεις του

Η πρόσφατη εμφάνιση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε στρατιωτικά φυλάκια της ελληνοαλβανικής και ελληνοσκοπιανής μεθορίου, φορώντας ένα χιτώνιο παραλλαγής, με διάφορα σήματα, όντας... ξεκούμπωτος και με σηκωμένα τα μανίκια, να επιθεωρεί τους στρατιώτες, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι δεν μπορεί ο υπουργός να εμφανίζεται έτσι ντυμένος και να επιθεωρεί στρατιώτες. Από την άλλη πλευρά, θετικές αντιδράσεις υπήρξαν ύστερα από μια άλλη ενέργειά του, στη διάρκεια αυτής της περιοδείας του. Συγκεκριμένα, διανυκτέρευσε στο μεθοριακό ελληνικό φυλάκιο Γράμμου και δείπνησε και πήρε πρωινό μαζί με τους στρατιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά από ΥΕΘΑ. Τελικώς, το ερώτημα που προκύπτει είναι: Ποια είναι η σχέση του σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας με τις Ε.Δ.; «Του αρέσει να φορά στρατιωτικές στολές και να το παίζει στρατιώτης, βγάζοντας απωθημένα», όπως τον κατηγορούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του; Κατ' αρχάς, ο κ. Καμμένος έχει υπηρετήσει στρατιωτική θητεία κανονικής διάρκειας, στην Πολεμική Αεροπορία, στη Μοίρα ΓΕΑ, στο στρατόπεδο Παπάγου. Εν συνεχεία απέκτησε δίπλωμα χειριστού ελικοπτέρου, ενώ στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 700 ώρες πτήσεως με ελικόπτερα διαφόρων τύπων, καθώς το πτυχίο του είναι ενεργό. Επίσης, έχει πτυχίο αυτοδύτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Πρόσφατα, τα «Π» είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον κ. Καμμένο αν είναι ικανοποιημένος από την ανάληψη του συγκεκριμένου υπουργείου. Η απάντηση του ήταν χαρακτηριστική: «Εννοείται. Ήταν όνειρο ζωής για μένα και για τον λόγο αυτό, πολύ περισσότερο, θέλω να βοηθήσω να γίνει έργο. Εγώ νιώθω στρατιώτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχω υποχρέωση να εκτελέσω την αποστολή μου». Για του λόγου το αληθές, ο υπουργός Άμυνας, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ορκωμοσία του, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

Ανήμερα της επετείου του θανάτου των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, μετέβη με ελικόπτερο ΝΗ-90 στο σημείο της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου ΠΝ-21 και έριξε στη θάλασσα δάφνινο στεφάνι στη μνήμη τους. Ακολούθως, την ίδια ημέρα, μετέβη στην Κρήτη, στο ορεινό χωριό του ήρωα της Κύπρου καταδρομέα της Α' Μοίρας Καταδρομών Μ. Μπικάκη, ο οποίος μόνος του σταμάτησε μια επίθεση των Τούρκων, καταστρέφοντας έξι άρματα μάχης. Και οι δύο αυτές συμβολικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από υπουργό Άμυνας.

Σε όλες τις μετέπειτα επισκέψεις του σε Μονάδες ή σε παρακολουθήσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Μονάδων, όσο ήταν χειμώνας, εμφανιζόταν με το στρατιωτικό τζάκετ παραλλαγής που έχει χρεωθεί, το οποίο φέρει στην αριστερή πλευρά του στήθους την αυτοκόλλητη ταινία όπου αναγράφεται το όνομα και η ιδιότητά του, ενώ στην αντίστοιχη δεξιά έχει το έμβλημα του ΥΠΕΘΑ. Μερικές ακόμα πρωτιές του... στρατιωτικού Καμμένου είναι, οι ακόλουθες:

Στις 24 Μαΐου ο υπουργός μετέβη στο μνημείο πεσόντων καταδρομέων στο Καβούρι, σε εκδήλωση στην οποία για πρώτη φορά παρέστη υπουργός Άμυνας, με μοναδική εξαίρεση στο παρελθόν την παρουσία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, όταν ήταν για μικρό διάστημα ΥΕΘΑ.

Στις 25 Μαΐου ο υπουργός επέδωσε τα πτυχία στους νέους υποβρύχιους καταστροφείς του 181ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ. Για πρώτη φορά παρέστη υπουργός σε τέτοια εκδήλωση, όπου έως τότε παρίσταντο μόνο μέχρι το επίπεδο του αρχηγού Στόλου ή, έστω, του αρχηγού ΓΕΝ. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε στο παρελθόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που παρευρέθη στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησε ο υιός του τότε γραμματέα της κυβερνήσεως, Τάκη Μπαλτάκου, σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μάχιμος και στις ασκήσεις

Στις 15 Μαρτίου, ο Πάνος Κομμένος παρακολούθησε στον Έβρο τη νυχτερινή άσκηση «Αστραπή ΄15», που διεξήχθη με πραγματικά πυρά από όλες τις συμμετέχουσες δυνάμεις, φορώντας και πάλι το στρατιωτικό τζάκετ του. Έχει παρακολουθήσει και τις τρεις (όσες έχουν γίνει, δηλαδή, έως τώρα) ασκήσεις «Πυρπολητής 2015» της ενεργοποιήσεως της διακλαδικής δυνάμεως ταχείας αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ, «Δ».

Έχει τιμήσει αμέσως, μόλις δυο-τρεις μέρες μετά τη διακεκριμένη ενέργειά τους, δύο ΕΠΟΠ λοχίες: Τον έναν γιατί βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με μερικές χιλιάδες ευρώ, τα οποία ο κάτοχός του μόλις είχε σηκώσει από την τράπεζα, και τον άλλο γιατί με κίνδυνο της ζωής του έσωσε λαθρομετανάστες στη Ρόδο. Αμφότεροι κλήθηκαν και τιμήθηκαν στο γραφείο του, ενώπιον της φυσικής στρατιωτικής ηγεσίας. Ανεξαρτήτως των όποιων θετικών ή αρνητικών ενεργειών του σε πολιτικό επίπεδο, το γεγονός είναι άτι, φορώντας το στρατιωτικό τζάκετ ή το χιτώνιο της στολής παραλλαγής, ο Π. Καμμένος δεν προσποιείται. Ό,τι κάνει το αισθάνεται, το «ζει» και κάνει πραγματικότητα το «όνειρο ζωής» του. Τώρα, το αν έχει κουμπωμένα ή όχι κουμπιά στο χιτώνιο, αυτό μάλλον δεν τον απασχολεί, καθώς είναι άλλες οι προτεραιότητες του.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13/06/2015 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - lsblaveris@gmail.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

9 σχόλια:

 1. ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ...ΛΙΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΛΟΓΩ ..ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ-ΤΟΛΜΗΣΤΕ-ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 15 ΤΗς ΕΚΑΤΟ ? ΔΟΥΕΛΥΟΜΑΣΤΕ ? Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μη δυσφημείτε το όνομα 'στρατιώτης'.
  Ούτε σαν χαρακτηρισμό,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καμμενος το λεει κ το επίθετο του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έλεος με τους μίζερους σχολιαστές. Ήταν καλύτερος ο βαψομαλιάς Παναγιωτόπουλος ή ο σουλατσαδόρος "κ. τίποτα" Αβραμό ή ο Μπεγλίτης ή ο Δένδιας ή ο Μπένι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα ΚΨΜ και το εστιατόριο του πενταγώνου κάνουν χρυσές δουλειές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολιτικός είναι και κάνει την πολιτική του όπως όλοι!!Οι ΕΔ πρέπει να υπάγονται ΜΟΝΟ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάνει οικονομία ο άνθρωπος. Τα στρατιωτικά ρούχα είναι σίγουρα πολύ φθηνότερα απο sicata κουστουμια και μάλιστα 10ΧL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΦΙΛΕ 5.50 ΜΙΖΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ [ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ] ΤΗΣ ΜΕΙΩΨΗΦΟΥΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Από πότε η κατοχή πολιτικών πτυχίων επιτρέπει τη χρήση στρατιωτικών διακριτικών αποφοίτησης σχολείων με πολύ διαφορετικά κριτήρια επιλογής και επιτυχίας; Τα περί αντιποίησης στολής και απαρτίων της δεν ισχύουν για τον εν λόγω; Ευτελισμός της τιμημένης Στολής του Έλληνα Στρατιώτη, για ικανοποίηση συμπλεγματικών καταστάσεων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
-->