Αρχική » , , , , » ΣτΕ: Ειδική κατηγορία οι ένστολοι, συνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών άλλων ΔΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣτΕ: Ειδική κατηγορία οι ένστολοι, συνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών άλλων ΔΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣτΕ: Ειδική κατηγορία οι ένστολοι, συνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών άλλων ΔΥ. Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγαμτικές τις περικοπές που επέβαλε σχετικός νόμος του 2012. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του ΣτΕ, το σκεπτικό δε δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο για δικαίωση και άλλων δημόσιων λειτουργών που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Ξεκαθαρίζεται το τοπίο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα των ενστόλων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το ανώτατο δικαστήριο, αντισυνταγματικός κρίθηκε στο σύνολό του ο νόμος του 2012 που επέβαλλε μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα σε Ένοπλες Δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, και το Πυροσβεστικό Σώμα. Επίσης αντισυνταγματικές κρίθηκαν και οι διατάξεις για αναδρομική εφαρμογή των περικοπών από τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της Ολομελείας του ΣτΕ, το οποίο αναμένεται σύντομα να καθαρογράφει, οι ένστολοι αντιμετωπίζονται ως ειδική κατηγόρια στο δημόσιο τομέα. Όπως θα αναφέρεται στο σκεπτικό, οι ένστολοι ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους, για τους οποίους το Σύνταγμα επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση, απαγορεύοντας για αυτούς την απεργία και κάθε άλλη απασχόληση. Σημειώνεται πως ο ΑΝ.ΥΠ.ΟΙΚ. Χρ. Σταϊκούρας διεμήνυσε την τρίτη πως τυχόν επιστροφή των περικοπών και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων του Δημοσίου θα υποχρέωνε την κυβέρνηση να λάβει ισοδύναμα μέτρα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε μόνιμη βάση. Σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση ή για αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΕ: Ειδική κατηγορία οι ένστολοι

2 σχόλια:

  1. Η ώρα πλησιάζει ....οι προδότες στο Γουδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού πρώτα μας ¨δώσουνε" ως ειδική κατηγορία στην υπόλοιπη κοινωνία στο τέλος θα πάρουμε και το τρίτο το μεγαλύτερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
-->