Αρχική » , , , , » Ανακοίνωση Πρόεδρου Ε.Α.Α.Α. για τα «δημοσιεύματα» των ΜΜΕ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ

Ανακοίνωση Πρόεδρου Ε.Α.Α.Α. για τα «δημοσιεύματα» των ΜΜΕ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ

Με αφορμή τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Στρατιωτικών, αλλά και τις αναδρομικές κρατήσεις από 1-8-12 έως 31-12-12, ακούμε καθημερινά στα διάφορα ΜΜΕ δημοσιογράφους και διάφορους αναλυτές να αναφέρονται σε διάφορα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους Στρατιωτικούς και τα οποία βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι... για να επιστραφούν τα ποσά αυτά, θα πρέπει δήθεν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, είτε από φόρους είτε θα τα πάρουν από άλλους εργαζόμενους, προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία τους Στρατιωτικούς.

Μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να μιλούν ακόμη και για τεράστιο οικονομικό κόστος, που θα καλύψει όλο το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι ψευδές και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.

Και αν έστω ότι το ποσό αυτό, είναι τόσο όσο το προσδιορίζουν, ποιοί φταίνε οι Στρατιωτικοί συνταξιούχοι, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν για την εις βάρος τους κατάφορη αδικία δηλ. τις διπλές περικοπές, ή αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι με απόλυτη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγνόησαν κάθε προειδοποίηση και προχώρησαν σε διπλές περικοπές σε βάρος μας που η αντισυνταγματικότητά τους ήταν κραυγαλέα;

Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς των ΜΜΕ ότι, εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να μη μας περικόψουν. Δεν ζητήσαμε ποτέ να μη συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, εξάλλου είμαστε οι τελευταίοι που θα βάλλουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Ούτε βέβαια ζητήσαμε προνόμια και ιδιαίτερη μεταχείριση, διότι ποτέ δεν είχαμε. Το μόνο προνόμιο μας ήταν και είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας μας.

Ζητήσαμε όμως, να αντιμετωπιστούμε ισότιμα, ισόνομα και αναλογικά σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες, να υποστούμε δηλ. και εμείς τις ίδιες περικοπές και όχι διπλάσιες.

Και προς το σκοπό αυτό δώσαμε όλοι μαζί δύσκολους και άνισους αγώνες, κάναμε μεγάλες πρωτοφανείς συγκεντρώσεις για πρώτη φορά και το τελευταίο όπλο μας ήταν η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αυτό δηλ. που θα έκανε ο κάθε ένας όταν αδικείται.

Η προσφυγή μας στο ΣτΕ δεν οφείλεται σε μια γενική διαμαρτυρία επειδή περικόπηκαν απλά οι συντάξεις μας. Οφείλεται στο γεγονός ότι υπεστήκαμε εδώ και τέσσερα χρόνια και ειδικά με το Ν 4093/12 διπλάσιες μειώσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και επιπρόσθετα υπεστήκαμε και τις μειώσεις που απορρέουν από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των Στρατιωτικών, με αναδρομική ισχύ μάλιστα 5 μηνών.(Δηλ. μία περικοπή από το ειδικό μισθολόγιο και μία άλλη ταυτόχρονα όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι από 5 έως 20%).

Έτσι σήμερα οι συντάξεις μας αλλά και οι μισθοί των εν ενεργεία έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 65% και θεωρούμεθα πλέον οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο δημόσιο τομέα και σε σχέση με αυτό που προσφέραμε και συνεχίζουν να προσφέρουν τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, το υπέρτατο αγαθό που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας, για να υπάρχει ειρήνη για να υπάρχει ανάπτυξη.

Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να μη προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και να υφιστάμεθα την αδικία; Εσείς κύριοι δεν θα το κάνατε; Θα ανεχόσαστε δηλ να σας αδικούν και να μην αντιδράτε; Γιατί τα λέτε όλα αυτά και δημιουργείτε ένα κλίμα εχθρικό έναντι ημών, δίνοντας την εντύπωση ότι η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη ήταν πράξη ανέντιμη;

Και όλο αυτό το διάστημα εσείς σιωπούσατε, ενώ γνωρίζατε ότι μας έχουν τσακίσει, μας έχουν εξαθλιώσει με τις διπλάσιες περικοπές έναντι των άλλων, οδηγώντας μας στη μιζέρια, την ανέχεια και την απόγνωση, εσείς κωφεύατε και δεν είχατε την ευαισθησία να το παίξετε ούτε κάν ως τελευταίο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Αλήθεια γιατί; Και εδώ κύριοι οφείλετε μία απάντηση.

Και τώρα που δικαιωθήκαμε θέλετε να μας κάνετε να αισθανόμαστε ένοχοι; ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ.

8 σχόλια:

 1. Κρίμα, γιατί τις μειώσεις τις βαφτίζουμε αυξήσεις .
  Ειδικά για τους εξ υπαξιωματικών προερχόμενους Αξιωματικούς, που το maximum μισθολογικής προαγωγής είναι τα 2/3 ταξιάρχου , είναι πολύ πιθανόν να πάρουν λιγότερα από ότι παίρνουνε τώρα.
  Πάρ όλο που θα υπάρξει μια λογιστική αύξηση των 200 ευρώ.
  Λογιστική αύξηση η οποία θα εξανεμισθεί από τις αλλεπάλληλες μειώσεις που θα γίνονται επί αυξημένου ποσού
  ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Ν.4002 ( Πάνω από τα 1700 μείωση 6%) δεν υπάρχει τώρα λόγω του ότι από τα 1800(Μικτή σύνταξη 2/3 ταξιάρχου) αφαιρώντας την εισφ. αλλ. 6% το εναπομείναν ποσό είναι κάτω από 1700 .
  ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΧΑΝΤΑΚΟΝΟΜΑΣΤΕ.

  Απόστρατος Αξιωματικός Εξ Υπαξιωματικών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το μισθολογικό καθεστώς όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) επανέρχεται στο επίπεδο του Ιουλίου 2012, εντός 30 ημερών από έκδοση της απόφασης.
  Η απόφαση του ΣΤΕ έχει ισχύ και για τους συνταξιούχους. Βροχή προσφυγών αναμένονται τους επόμενους μήνες.
  Τα ίδια είχε πάθει και η Πορτογαλία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τιτιβίσματα δεν ακούω, γιατί άραγες τι έχει πάθει ο τσίου τσίου !!! δεν θα βγει να ευχαριστήσει τον κύριο Άδωνη !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πανηγύρι με την απόφαση του συμβουλίου της κοροιδίας στήθηκε για 2 λόγους.

  Για να κοροιδέψει η κυβέρνηση τους στρατιωτικούς και να τους κάνει να πιστέψουν ότι θα τους επιστραφούν λίγα ψίχουλα.

  Για να στρέψει τον κόσμο ενάντιον τον στρατιωτικών, ότι αυτοί φταίνε που θα ληφθούν ισοδύναμα μέτρα εις βάροες των πολιτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα κοράκια της κυβέρνησης και οι βρικόλακες δεν έχουν πρόβλημα, θα εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΚ, απλώς από 01 Σεπτεμβρίου 2014 θα εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο για όλους, όπου θα πληρώνονται τον διοικητικό βαθμό που φέρουν !!! αυτό ακούγεται από τα εσωτερικά των υπογείων !!! άρα ελάχιστο κόστος ………….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τους ένστολους θα τους κοροϊδεύσουν πάλι, όπως πάντα, θα τους δώσουν τον Απρίλιο πίσω τις μειώσεις και το Σεπτέμβριο θα τις πάρουν πίσω κατά τα 2/3 με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που θα εφαρμόσουν !!! αυτό έχουν πει και στις τρόικα για να την καθησυχάσουν που έχει αναστατωθεί με την απόφαση που έρχεται τον επόμενο μήνα του ΣτΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συνάδελφοι μην τσιμπάτε. ότι και αν κάνουν οι άχρηστοι κυβερνώντες, δεν μπορούν πλέον να αναστρέψουν την κατάσταση. Τα μηνύματα έφθασαν στα κεντρικά της ΝΔ, ότι θα πάθουν την πλάκα τους στις εκλογές, μόνο από τις 600000 οικογένειες και μέλη των οικογενειών τους. Καλά για το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάμε γιατί πλέον δεν θα υπάρχει... Έχει ο καιρός γυρίσματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΟΣΟΙ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ" ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΘΟΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ...ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ...ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
-->