Αρχική » , , » Αξιωματικοί - ένστολοι (Επιστολή προς εφημερίδα)

Αξιωματικοί - ένστολοι (Επιστολή προς εφημερίδα)

Κύριε διευθυντά

Στο πλαίσιο των ιδιαίτερα μεγάλων οικονομικών περικοπών που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, πολλαπλάσιες επιβλήθηκαν στους Έλληνες αξιωματικούς.

Το γεγονός αυτό έχει γίνει γνωστό στο μεγαλύτερο... μέρος της κοινωνίας και ως ιδιαίτερη αδικία στην προσπάθεια των ΜΜΕ να το αναδείξουν, κυρίως μετά τη δικαίωση από το ΣτΕ, αναφέρονται στους αξιωματικούς αποκαλώντας τους «ενστόλους».

Εκτιμώ ότι ο όρος είναι ιδιαίτερα αδόκιμος καθ’ ότι στην κοινωνία μας, όπως και σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχουν πολλοί ένστολοι, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους αξιωματικούς.

Η λέξη αξιωματικός αποτελεί τιμή για τον φέροντα το αξίωμα και προϋποθέτει, εκτός των άλλων, παιδεία - ήθος - αρετή - ικανότητα και ανδρεία και ως τέτοια, έχει αποφασιστεί παγκοσμίως, οι αξιωματικοί να φέρουν ιδιαίτερα τιμητική ενδυμασία προκειμένου να υπάρχει μία αμφίδρομη σχέση τιμής και αναγνωρίσεως, πατρίδος και αξιωματικού. Κατόπιν των ανωτέρω, θα αποτελέσει ικανοποιητική αποκατάσταση της σωστής έκφρασης και αναφοράς από τα ΜΜΕ προς τους αξιωματικούς, όταν τους επικαλούνται να τους ονομάζουν όπως τους αρμόζει και να μην τους κατατάσσουν στους γενικά φέροντας στολή, δηλαδή «ενστόλους».

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΡΙΚΩΝΗΣ
Αντιπτέραρχος (I) ε.α

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 31/01/2014 – Σ.Λ.)


__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

1 σχόλια:

  1. δεν ειναι τυχαια η αναφορα τους σε ενστολους.τον ορο τον εισηγαγαν οι πολιτικοι.στοχος τους η απαξιωση των αξιωματικων και υπαξιωματικων των ενοπλων δυναμεων στα ματια της κοινωνιας.θυμηθειτε τις δημοσκοπησεις και την απηχηση που εχουν οι ενοπλες δυναμεις στον ελληνικο λαο.θυμηθειτε το παιχνιδι του γελοιου μπεγλιτη περι πραξικοπηματος.και ποσα αλλα βεβαια.ολο το συστημα λοιπον μας ονομαζει ενστολους.εμεις προδοτες-πουλημενους και περιμενουμε την ωρα που θα στηνονται στα 3 μετρα.ΑΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
-->