Αρχική » , , , » Ρουκέτα Τσίπρα για τον Στρατό! - Επίθεση Παπαδημούλη στη «δημοκρατία»

Ρουκέτα Τσίπρα για τον Στρατό! - Επίθεση Παπαδημούλη στη «δημοκρατία»


ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Θέλει αξιωματικούς (με τον μισθό πείνας του ειδικευμένου εργάτη) εκλεγμένους από τους φαντάρους
Ζητεί αναστολή αμυντικών δαπανών, συνδικαλιστικά δικαιώματα και «επιτροπές φαντάρων»

Εξωφρενικές θέσεις για την εθνική άμυνα διατυπώνονται στην ιστοσελίδα του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Και παρά το γεγονός ότι κύκλοι προσκείμενοι στην ηγετική ομάδα προσπαθούν να... διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τις απόψεις μιας από τις «συνιστώσες», οι οποίες έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, στην ιστοσελίδα (http://synedrio.syriza.gr/theseis.php?id=43) εμφανίζονται ξεκάθαρα ως κομματικές θέσεις.

Τις βρίσκει κανείς στην παράγραφο 7, υπό τον τίτλο «Προγραμματικές κατευθύνσεις και θέσεις» στα «Κείμενα Συμβολής», όπως τα ονομάζει η ιστοσελίδα.

Είναι προφανές ότι οι συντάκτες αυτού του κειμένου έχουν και άγνοια βασικών στοιχείων, αφού, για παράδειγμα, προτείνουν οι αποδοχές των αξιωματικών να μειωθούν στα επίπεδα «του μισθού ενός ειδικευμένου εργάτη». Αγνοούν βέβαια ότι με τις περικοπές που έχουν υποστεί οι αξιωματικοί οι αποδοχές τους έχουν περιοριστεί σε τέτοιον βαθμό, που να είναι χαμηλότερες από αυτές πολλών ειδικευμένων εργατών του ιδιωτικού τομέα.

Σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες, ζητούν «αναστολή, μέχρι να ξαναμπεί η οικονομία σε ανάπτυξη, κάθε δαπάνης για τον Στρατό, πλην των νέων μειωμένων δαπανών για μισθοδοσία προσωπικού και των δαπανών που θα κρίνει απόλυτα απαραίτητες μια εκλεγμένη επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της κυβέρνησης, εκπροσώπους των φαντάρων και των κατώτερων αξιωματικών, και της Πανελλαδικής Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου».

Θέλουν ακόμη «συνδικαλιστικά δικαιώματα» για τους στρατευμένους, καθώς και τη συγκρότηση επιτροπών «στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών» που «πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα».

Το όραμά τους για την οργάνωση του Στρατού περιλαμβάνει «εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες», αλλά και «θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του». Αυτό φυσικά συμπληρώνεται με «πλαισίωση του Στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων, που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους».

Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι «κόκκινο πανί» για τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι ζητούν αποχώρηση από την Ατλαντική Συμμαχία, για την οποία υποστηρίζουν ότι «είναι η στρατιωτική έκφραση του καπιταλισμού της εποχής των μονοπωλίων, δηλαδή του ιμπεριαλισμού».

Όσο και αν αναζητήσαμε και άλλες απόψεις ή θέσεις για την εθνική άμυνα, δεν μπορέσαμε να βρούμε παρά ελάχιστα. Οι «Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής» περιλαμβάνουν προτάσεις για «μια νέα, λαϊκή, δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταπολίτευση», αλλά πουθενά δεν αναφέρονται στα ζητήματα της εθνικής άμυνας. Σε μόνο μια παράγραφο ανάμεσα σε αοριστολογίες περί μιας «άλλου τύπου ένταξης στο διεθνές γίγνεσθαι μέσω μιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής», αναφέρονται τα εξής:

«Η οργάνωση της εθνικής άμυνας έχει πάντοτε αποτρεπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων και της ελεύθερα εκφρασμένης λαϊκής βούλησης. Στην εκπλήρωση αυτού του στόχου συμβάλλουν ουσιαστικά Ένοπλες Δυνάμεις αξιόμαχες, αποκλειστικά εντεταλμένες στον αποτρεπτικό και αμυντικό τους ρόλο»…

Είναι ένα σύμπλεγμα διοικητικών και πολιτικών θεσμών, που δεμένοι με χιλιάδες νήματα με τους ντόπιους μηχανισμούς της αστικής τάξης σκοπό έχουν τη συντριβή του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς και την υπεράσπιση του καπιταλισμού. Η έξοδος από το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο ζήτημα αρχής. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και της επαναστατικής της πορείας. Παραμονή στο ΝΑΤΟ σημαίνει παροχή χρόνου και «χώρου» από την κυβέρνηση για την προετοιμασία αντεπαναστατικών, υπονομευτικών ενεργειών και πραξικοπημάτων εναντίον της.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 13/07/2013 - ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ)

Επίθεση Παπαδημούλη στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για την Άμυνα

ΤΑΚΤΙΚΗ «παραπλάνησης» χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ την αποκάλυψη από τη «δημοκρατία» των θέσεων για την εθνική άμυνα που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου του αριστερού μορφώματος που προσπαθεί να γίνει κόμμα. Ο κ. Παπαδημούλης μάλιστα, μεταξύ παραληρηματικών αναφορών σε «γκεμπελική προπαγάνδα», υποστηρίζει ότι οι θέσεις αυτές «διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου και έχουν ισχνότατη επιρροή».

Για να είναι όμως πειστικός ο κ. Παπαδημούλης θα έπρεπε μαζί με την ανωτέρω διαβεβαίωση να είχε ρητώς και απεριφράστως δηλώσει την αντίθεσή του προς τις ανατριχιαστικές αυτές απόψεις, θα έπρεπε επίσης να είχε υποδείξει ποιες είναι τελικά οι θέσεις του κόμματος του για την αμυντική πολιτική της χώρας και για ποιον λόγο αυτές δεν έχουν περιληφθεί στον δικτυακό τόπο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν έπραξε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επίσης, όπως παρατήρησαν όσοι ανέτρεξαν στον ιστότοπο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις αυτές ήταν εντεταγμένες στην ενότητα «Προγραμματικές κατευθύνσεις και θέσεις - Κείμενα Συμβολής». Από πουθενά δεν τεκμαίρεται ότι απηχούν μόνο μία (μικρή ή μεγάλη) ομάδα με «ισχνότατη» επιρροή, όπως εκ των υστέρων έρχονται να δηλώσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόψεις άλλων ομάδων, που θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή, για ποιον λόγο άραγε δεν έχουν περιληφθεί στα κείμενα του «προσυνεδριακού διαλόγου»;

Η προφανής απάντηση είναι «διότι δεν υπάρχουν». Εξίσου προφανές είναι ποιος πράγματι υιοθετεί και εφαρμόζει τακτικές παραπλάνησης και γκεμπελισμού.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 13/07/2013)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

9 σχόλια:

 1. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ"ΤΣΕ Π@Π@Ρ@" ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟ ΑΝΙΔΕΙΚΕΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΙΣΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΓΑ.ΠΑΛΙ ΛΗΓΜΕ ΝΑ ΧΑΠΙΑ ΗΠΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΨΩΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΞΕΡΕΙ;ΟΥΣΤ Κ@@@@Λ@

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το οτι οι μισθοί και οι συντάξεις σε λίγο θα φτάσουν σε χαμηλότερα επίπεδα απο του εργάτη..μαλλον δεν απασχολεί κανένα.
  Περιμένετε να διατυπωθεί το πρόγραμμα και βρίζετε μετά. Εξάλλου δεν αφορά ενα κόμμα το οποίο κυβερνά.
  Κανονικά η εφημερίδα θα πρέπει να "ενημερώνει" για τα προγράμματα όλων των κομμάτων αλλά αυτό είναι "πολυτέλεια".
  Για το προικοδοτημενο ξεπούλημμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ...ενημερώνει? Γιατί αφού και αυτό θα το πληρώσουμε πάλι εμείς. Μάλλον προτιμάει να θάβει αυτά που κάνει η συμμορία που μας "κυβερνά" δια μέσω του ..."εχθρού" και οι ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑΔΕΣ τσιμπανε μια χαρά!!!!!
  Ασχολειθείτε με αυτα που συμβαίνουν απο τα ασπόνδυλα που μας ξεπουλάνε αντιδράστε στην καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας και εαν επιβιώσουμε μπορούμε άνετα να βρίζουμε οποιον θέλουμε. Διαβάστε και στη σελίδα του ΝΑΤΟ αυτά που πρόκειται να γίνουν στις Ε.Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε 13 Ιουλίου 2013 - 10:23 μ.μ.


  Εαν διαβάσεις τις υπόλοιπες προτάσεις θα δεις οτι προτείνει οι βουλευτές και οι υπουργοί να αμοίβονται με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
  Αλλά η "αντικειμενική" φυλλάδα αυτό το ξέχασε.

  Αρα η πρόταση σου έχει ακουστεί ήδη. Σε χαλάει και αυτό?


  Διέγνωσαν τα Δεξιά ασπόνδυλα οτι υπάρχει διαρροή "πελατών" και προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά και είπαν κάπως να το σταματήσουν. Βέβαια με την διαρροή της "πληροφορίας" οτι δήθεν γλύτωσαν οι μισθοί και οι συντάξεις των στρατιωτικών σε βάρος των εξοπλιστικών αναγκών των Ε.Δ οι δεξιές πατριωτικές δυνάμεις στοχοποίησαν μια χαρά τα επόμενα θύματα. Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί στις φιλοκυβερνητικές φυλλάδες αυτές τις φήμες!!!

  Και στην τελική μην τον ψηφίσεις...γιατί ζορίσεσαι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε 13 Ιουλίου 2013 - 10:23 μ.μ.
  Ο εκλεκτός σου Αντωνάκης, πού πρόκειται να πάει τους μισθούς των σταρτιωτικών για τους οποίους κόπτεσαι; Ήδη σε έπεισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που ζούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε ουστ όλοι σας από τη γη των ΕΛ. Δεξιοί Αριστεροί φασίστες, κομμούνια, συνασπισμοί, αναρχοαυτόνομοι κλπ. Πιο πολλοί απ΄όλες τις φυλές των Ηεφελίμ είστε, καθάρματα όλοι σας!!!
  Αλλά καιρός πολύ γαρ εγγύς!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απο την ανησυχία και την έντονη αντίδραση των ΣΥΡΖΑΙΩΝ του παρόντος φαίνεται ότι τους έτσουξε η αποκάλυψη των πραγματικών απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΕΔ και μάλιστα για τους στρατιωτικούς εν γένει. Τους επιφυλάσσεται μια "ιδιαίτερη" αντιμετώπιση. Όχι Γκουλαγκ σε πρώτη φάση δεν πρόκειται να λειτουργήσουν. Μας διαβεβαιώνει περί αυτού ο "αξιόπιστος" Παπαδημούλης . Βέβαια την άδεια του Διαμαντόπουλου και λοιπών συνιστωσών δεν την ζήτησε οπότε όρκο δεν παίρνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @tx
  Τράβα γλύψε τον ΚΑΤΩΒΡΑΚΙΑ ΣΑΜΑΡΑ και τον ΚΡΕΤΙΝΟ ΜΙΧΑΛΟΒΛΑΚΑ και μην ασχολείσαι με θέματα που αδυνατείς να καταλάβεις!!!!
  Πάρε και τους "πατριωταράδες" δεξιούς μαζί σου Στο ΚΩΛΟΓΛΥΨΙΜΟ είναι ΜΑΝΟΥΛΕΣ.
  Α....και μην ξεχάσεις να υποκλειθείς στούς απογόνους των ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ...Το συνάφι σας είναι γεμάτο απο δαύτους!!!
  Οι επόμενες εκλογές θα σε τσούξουν γερά..ετσι για να το απολαύσεις.
  Ρώτησες την..Μέρκελ για να σχολιάσεις? ή πηρες πρωτοβουλία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όταν διατυπώνονται τέτοιες απόψεις , σε τόσο σοβαρά θέματα ,έστω κι από μειοψηφίες......τις διαψεύδεις και διαγράφεις ως κόμμα αυτούς που τις διατύπωσαν. Τα υπόλοιπα είναι τρίχες κατσαρές. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό κομμα και ποτέ του δεν πρόκειται να συμπαθήσει το "χακι", απλά και παστρικά. Ευκαιρία ψάχνει ν' αρπάξει κανένα ψηφαλάκι τώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στάζουν από παντου. Μέρος του πολιτκού συστ΄ήματος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και τίποτε περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αμάν πλακώσαν οι σφετεριστές του πατριωτισμού οι δεξιοί και αρχίσανε τα μπινελίκια. Εχουν ξεχάσει όμως οτι διαχρονικά η Δεξιά ηταν αυτή που πουλούσε την Ελλάδα αλλά πάντα με ΕΘΝΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ προβιά.
  Αν είναι ετσι ρε πατριωταράδες να υπηρετούν μόνο οι αποδεδειγμένα δεξιοί. Είναι ώρα να ξαναρχίσουν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Ετσι και αλλοιώς οι ΑΝΑΞΙΟΙ και οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ πάντα βασίζουν την υπαρξη τους στον..."ΕΧΘΡΟ".
  Πάντως αλίευση ψήφων με τέτοιο "κείμενο"...μόνο παρανοϊκός θα το σκεφτότανε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
-->